Sunday, September 23, 2012

MINGGU YANG SIBUK!!!!

ASSALAMUALAIKUM,,,

Sesungguhnya,, aq sedang berpuasa,,, eh,, silap,, huhu... aq sedang sibuk,, dengan minggu study week nya,, final nak dekat,, test yang banyak dan penat memikirkan mak aq yang nak bersalin bila2 masa ajer tu,, huis,,,, padat no jadual aq,, 
tengahari nanti aq ada test,, untuk paper food and beverage management...... susah,,, tapi sempat jew aq nak up date blog,, hahaha... lama dah aq tak mengjeguk ke blog aq nie.. entah apa dah yang jadi.. untuk korang yang tinggalkan jejak kat sini,, nanti saya balas lawat blog korang ek???

Final?? first paper aq isnin nie,, bersamaan 1 oktb, moga2 aq boleh buat,, amin,, stady week orang duk kat kolej untuk study jep,, tapi aq tak,, aq berulang alik dari rumah dan ke dungun,, bukan ape,, mak aq dah tunggu masa jew tu,, tak lama lgi,, dapat adik baru lah aq,, huhu.. shuker23!!!! 

Aq nak adik lelaki!!! dan sememang nya yang akan keluar tu nanti lelaki,,  aq balik bukan nak sambut baby tu ke apa,, tapi megantikan tugas mak aq untuk menjaga adik2 aq yang lain,, memanglah diorang dah besar,, tapi kalau dibiarkan,, tak nampak macam manusialah adik2 aq tuu.. huhuhu...

Sememangnya,, bila dah buzy nie,, aq akan jarang untuk on9 dan menghiraukan barang electronik nie,,  bila dah on98,, mula lah,, sibuk nak buat itu,, nak buat ini,,, tapikan,, sesungguhnya aq rindu my lil sista,, tak laen tak bukan,, si cute amani tuu,,,  haha,, tak bleh stop pangil dia macam tuu...

P/S: dear sweetheart,,, iam totally miss you and hope you are miss me too... huhu...
just ignore what other people says,, and continuing smiling!!!  you are strong baby... lots of love,, muah!!!

IFFAH|ADEUL

Wednesday, September 12, 2012

EMPTY

ASSALAMUALAIKUM,,

Today is english day.... iam using a broken english and for sure, there are alot of typing errors, the reason iam using the second languages is because iam totally stress now.. i just realise that when iam stress or going nuts,, i will talk or write in english. so, if u feel like there are no need to u to reed and try understand this, just click the red button up side there....

This blogpost made because iam feel empty right now... i dont know the reason, and what it all about.... what the hell about this feeling??? iam realy hate this!!
iam feel lazy,, and whatever... i, myself realy dont know what this is....
great,, what iam talk about?????
i dont know...
really2 dont know...


There are nobody here.....
iam totaly dont have someone that i can trust now... even my self......
dont know how to share it,,,
so,, i will not share it......
i just spill it.... 
bear blog,, iam sorry if iam a trouble to you...



What iam do now???
yup,,, 
i think iam totally going mad now....
there was so empty......
i need someone.... but who???

searching..............


IFFAH|ADEUL

Tuesday, September 4, 2012

KENANGAN.......

ASSALAMUALAIKUM,, DAN SALAM SEJAHTERA....

Kenangan.... petang nie,, aq ter lebih rajin untuk menghupdate pasal kenangan.... kenapa??? kerana sem nie,, last kitaorang masuk kitchen ngan serving.... jadinya,, mungkin lepas nie dah tak ada post pasal kelas serving ataupun kitchen kitaorang.... walaupun sem nie tinggal lagi 2 minggu,, tapi,, pagi tadi adalah kelas last untuk serving... minggu dpan dah final serving.... sah2 tah ada masa nak ambik gambar lagi kan??? jadinya,, arinie aq hupdate bukan gambar serving aq jep,, sekali ngan kelas lg satu yang bertangungjawab untuk masak..... dan aq dapat rasa,, lepas nie mesti aq rindu saat macam harinie,, (walaupun arinie kelas balik lambat.. hahaha)

amira suhana dan julaikha.......


kakak kami,, yang paling *besar* dalam kelas HM110A/B
kak sue



wan akmal dan zima......


aiz,... nie first time gambar ko masuk blog aq tau!!!!!!!


nie umie ngan yana,, peace!!!!!

yang pompuan tu,, sah2 kenal kan??? brapakali dah masuk blog,, tp,, yang laki tu,, huhuhu,, nama dia wan,,, dan,, nie pon first time ko masuk blog aq wan!!! welcome... =) hahaha

yang nie,, tak usah dikenal kan lagi,,, sah2 yang tu zack ngan nae,.... haa,, yang pakai baju kitchen tu, zaty namanya..,.... ayu laa... huhuhu

kecil molek nie,, tak laen tak bukan eira lah,, arinie dia sod,,, chayok2!!! huhuhu

john!!!! hahha.. budak kitchen.... selamat datang ke blog saya saya yep john!!!!

ara,, ida dan syed.... sedap makan tuh!!!!!! *laparlah pulak aq rasa.. hahaha*

haa,, nie pulak faisal.... arinie dia masak lamb.... sedap woo.. tapi ksian kat kitaorang,, susah nak carving lol.... huhuhu


ha,, aiz dan wan.....

owh,, gambar aq dan nae.... hahahah...

budak kitchen......

oh ya,,, nie ada satu video,, aq dah mtak izin watak utama dah,,,, video nie sem lepas punya,, tapi,, hehe.. nie lah kenangan yang memang tak boleh dilupakan.... sampai bila2 kitaorang akan ingat... =)


video

hehehe..... happening kan kitaorang???

so,, sampai disini saja,,
sampai jumpa lagi,,,


salam kenangan,,,

IFFAH|ADEUL














Monday, September 3, 2012

MAX 24:7

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA...

Max 24:7,, siapa, apa dan apakah??? korang tak tau??? samalah macam aq kira2 2 bulan yang lepas...
hehehe....
tentu2 maksud ayat tu sekarang nie aq dah kenal diorang....
 #aq jewlah kenal,, diorang sah2 tak kenal aq..  hahaha...

macam mana aq boleh tau pasal diorang??? semuanya bermula daripada lagu2 diorang,, lagu first aq dengar ialah lgu cover,, gadis dan bunga... time tu,, aq tak tau lah siapa nyayi,, bila aq dngar part rap tu,,, huis,, gila,, best siot.... aq pown search lah cik YT,, jumpa lah vid diorang,,,, dan sejak tu,, semua lagu diorang lam YT tu,, dari cinta 247,, putus sementara dan lagu fev, satu cinta... hehehe..

Sejak dari haritu,, aq mula lah dengar lagu diorang... ulang,, ulang,, ulang,, dan terus ulang..... aq kalu bab lagu,, memang gila sikit,, tak cukup ngan fon,, lam mp3 pown aq penuh ngan lagu... tapi,, time tu,, aq jatuh cinta ngan lagu dan suara diorang laa,, penyayi dia aq sikit pown tak tau,,, 
SAMPAILAH SATU HARI TU,,, hehhe,,, 
aq ada lah kenal sorang budak nie,,, kenal lam twitter,, alah,, si cute amani yang aq citer aritu tuh,,,
hah,, dia tanya aq,, aq nie fan max kew?? aq cakap lah,," akak minat lagu diorang,, artis tu,, tak kenal mana pown,, asal??"
dia pown bagilah link blog dia,, aq survey ler,,, damn,, sumer dia tau,,, hebat lah!!! wah!!!!! cutenya mierul... hahaha.....
Dan for sure,,, sekarang aq kenal lah sorang2 ahli max tu,,, disebabkan aq selalu tengok video diorang,,, aq dah hafal semua dah lirik lagu and some of the dance move.... hahaha.... cayer tak??? percayala........ hehehe

Meh sini aq kenal kan sorang2,, tapi aq taklah kenal diorang macamana amani kenal,, nak tau dngan lbih lanjut,, jangan segan2 klik nama amani kat atas tu yep,,

yang jambu nie,, nama dia fifi,,, kawan aq sentiasa cair kalau video yg aq tngok fokus kat fifi...

yang nie pulak,, iym,,, suara dia,,, hehehe... aq suka dngar lagu cinta arjuna yang dia cover...

yang nie pulak,, jaq... nak tau citer klakar tak??? aq dah lama friends ngan dia lam fb,, tp baru sebulan jew aq tau yang dia nie jaq max 24:7... hahaha.... 

yang nie pulak kim,, susah gila nak cari gambar dia,,, nasib jumpa... huhuhu

owh,,, dan yang comel nie mierul.... comel kan??? hahaha.... dia comel sangat sampai wallpaper lappy ngan background twitter aq appy gambar dia... hahaha dan yang paling penting,, part rap lam lagu gadis dan bunga tu,, suara mierul... haha..

oke,, yang nie nama dia heykal.... dia nie rappers macam mierul... umur dia sama ngan umur aq,, kiranya,, dia nie termuda lam kump nie...


yang handsome nie,, hans.... asal aq kata handsome??? dah memang dia handsome,,, jangan marah ek?? huhuhu

yang nie a'ar... haha,, bila aq tengok dia nie,, aq ingat seorang budak yang minat gila kat dia... hahaha..
so sweet.....

ok,, yang nie pulak virgo... nak singkat lg,, vir... hehehe...

oke,, last but not lease,, ob.... 

Dah habis dah semua gambar,, and once again,, thanks tu u amani,, coz without u,, akak will never know them,, #terutamanya mierul... hehehe =)

pic creadit to:GOOGLE

SEKIAN,,

IFFAH|ADEUL