Saturday, December 24, 2016

Assalamualaikum dan salam kembali....

Okey... last entry janji nak cakap soal hati kan..
Tapi hati ni tak banyak beza pon.. sama je macam 3 tahun dulu
Means crush yg sama.... bff yg sama... rasa yang sama... orang yang sama dan title single yg sama.. 

Yess iam still single... 
Wahahaah macam nak promot diri sendiri...
Tapi sape je bace..
So let it be...
Sebab aq treat blog ni macam diary dahh sebab takde orang nak baca sangatt

Ok...

Hati aq still celaru macam dulu.. still tak boleh nak tetap ngan pendirian... still suka ubah2 and still tak matang yang amat...

Guys... iam 23y/o but still blurr
All of friend are getting merried o at lease had a fiance but me... are there someone who like me and want me to be his wife?? Come and ask me in marriage and u wont regret i hope...

Silly... but what am i babbling about???
Got to stop.. phone was hangg
So see u other chapter...
Hope so...
Love..

IFFAHSUHAILI

Tuesday, October 11, 2016

3 TAHUN DAN SAYA KEMBALI

Assalamualaikum...

Tiga tahun... daripada seorang pelajar kepada seorang pekerja yang mempunyai tanggungjawab yang tidak boleh kata tidak.. selama 3tahun... 3tempat kerja... tinggalkan dunia blog sementara sebab sibuk...

Sibuk... yer saya sibuk... sibuk dengan mencari erti hidup... apa mahu dibuat... apa mahu jadi....  dunia belajar saya gagal... gagal pada garisan penamat... cedera pada masa terakhir.... tapi saya tak perna tewas.. kerja  yang pertama... tempat kerja lama... tukang masak... rupanya memasak adalah best.... 😁

Tapi tak lamaa.... setahun sahaja ditempat lama... tinggalkan kawan baik disana yg sampai sekarang kawan saya... menabur bakti kepada bapa saudara.... buka kedai dia... sebagai cashier tukang masak dan tukang beli barang.. semua... pengalaman sana juga sebentar cuma... 

Perjalanan diteruskan di impiana resort cherating.. bermula sebagai commis pastry dan diasah sebagai banquet cook... masak guna kawah wooo.... mungkin serasi... saya seronok...

Tapi... tak lama jugakk awal tahun ni saya mengangur selama 3bulan... meniaga online buat dessert pandai jugak membaking dan mereka... hahah boleh laa sekadar buat bayar kereta.... 

March 2016... dulu masa ulang alik dungun kemaman selalu lalu dekat area petronas tu... cakap sorang2 klau lah boleh kerja sini... alangkah bagusss... yesssss termakbul cita2 tu... sekarang bekerja dalam petronas penapisan (PPTSB) bukan kerja pakai baju kuning tu... jd tukang masak under kopetro katering.... hari2 cuci mata tengok abam2 petronas... hahahhaha...

Semoga tahun ni tamat dengan gembira...
Semoga ape yg diidam tercapai...
Semoga checklist boleh tukar...
Semoga hati sado selalu.....

P/s:next entry kita bincang soal hati...


IFFAHADEUL

Friday, November 22, 2013

IAM OFFICIALLY NOT A STUDENT ANYMORE!!!!!!!!!!!!!!!!

ASSALAMUALAIKUM,,,,

Nampak tak title kat atas?? haa.. itu semua benak belaka,, tiada yiang benar melainkan yg benar2 belaka.. okey,, aq merepek...
Mulai bulan ini,, aq bukan lagi seorang student,, mula2 tu susah jugak lah aq nak percaya,, tapi itu adalah realiti hidup,, tia da kena mengena dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada...
Sebab ape??? adalah,, sebab diri aq sendiri,,, so,, sekarang nie aq tengah meroyan duduk kat rumah,, ada sape2 nak bagi aq kerja tak??? aq nak kerja nie...

Tapi kalau mengikut perancangan hidup aq,, aq still lg nak belajar,, tapi tunggu dulu... aq slow2 laa... otak aq tepu sekarang nie.. huhu... pikir banyak pekara yang tak berfaedah lah nie.. hahaha..

Sebelum aq nekad nak sambung belajar,, aq nak kerja dulu,, cri duit,, ptptn aq blambak kena bayar dowh... baru umur 20 da berhutang 10k... mati ler aq nak berbayor... aq tak suka hutang lame2,, tapi kalau aq duk umah tunggu orang masuk minang bukan nye boleh luak hutang aq tu ... yedak??? hahah so,, sesape yang tau nak pakai pekerja tu,, inform2 le aq,, walaupun aq tau t6akde orang bace blog aq nie,, aq nak tulis jugak!!!!! hahaah.. 

sayoonaara....

IFFAH

Saturday, August 17, 2013

I'AM WAITING.....

ASSALAMUALAIKUM...


What up yo!!!!!!!!!!!!!!!!! hahaha... lame gila tak update,, aq buzy tau!!! haha... well,, arinie aq bukak blog sebab aq rasa nak update ler... arinie 17 ogos,,, tau ari ape???
its my birthday yo!!!!!!!!!!!!!!

Hohohoho.. okey,, secara sah nya,, aq dah 20 tahun tahun nie.. well,, muda lagi k,, tapi,, urm... aq tengah tunggu seseorang wish bdy aq.. dan sampai sekarang dia tak wish,,, dan memang sah,, dia lupa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....................

Aq bukan nak hadiah,, aq nak wish jep!!! sakit hati betol... well,, its okey,, bday aq blom berakhir... tunggu dan lihat!!!!!!!!!!

ME..

Tuesday, July 9, 2013

BERPADA-PADA

Assalamualaikum...

Berpada-pada apabila buat sesuatu pekara,,, oh ye,, kembali menulis bahasa melayu,,, post nie bertujuan mengingati sesama manusia,, tiada niat yang lain....

Berbalik kepada tajuk,, berpada-pada,, sejak 2 hari nie,, heboh pasal vid yang adik awani buat untuk bf dia tu,,, secara logiknya,, sejak bila aq ambik port hal nie?? sejak noti aq penuh ngan link vid nie... dan ianya buat aq rasa macam nak bukak dan tengok,, dan luahkan pendapat... ianya sekadar pendapat ok,,,

Adik awani,
sebagai seorang gf,, tak salah untuk kita luahkan rasa sayang kita kepada bf,, tapi berpada-pada,,, dan ya,, vid tu mungkin terlalu berlebihan,, sehingga memberi peluang untuk orang laen menjadikanya sebagai bahan lawak... and u are to young to get that much haters.... but u have done a good job when u private all your vid... but,, its more better if u get rid of it... dan sayang,, jadikan pekara nie sebagai iktibar,, supaya kita berfikir dahulu sebelum buat sesuatu pekara.

Adik ery,
well,, sejujurnya,, menda nie memang bukan salah awk,, sebab bukan awk yg buat vid tu,, dan juga bukan salah awani,,, sebab dia luahkan rasa sayang dia.... tapi,, jadikan ianya iktibar okey,,, jangan terlalu berlebih apabila membuat sesuatu pekara,,, kita haruslah berpada-pada.... dan pasal gwiyomi tu,,, asalnya menda tu biasa je,, cuma dijadikan sebagai bahan penambah perasa oleh mereka yang tak bertanggungjawab.. so,, chill...

Pengkritik dan haters,
yes,, korang memang tak salah,, bila meluahkan pendapat korang,,, tapi BERPADA-PADA!!! dia dah sedar menda tu salah,, so,, drop it,,, korang jugak yg cakap dia mentah lg kan?? yes,, kita harus nasihat dia,,, bagi dorongan supaya berfikir dahulu atau ape2 je lah,,, tapi jaganlah sampai bash dia.... well,, tak dinafikan,, aq pon penah bash orang,,, tapi lihat pada keadaan,,, dia dah private vid dia,,, dan menjadi satu kesalahan apabila kita ambik vid orang tanpa izin kan?? dan ya,, semuanya berpunca dari dia,, well,, humans make mistake... komputer pon boleh melakukan kesalahan,, apatahlagi manusia... selagi semua tu tak dihentikan,, selagi tu korang salah,, membuka aib dia...

well,, aq bukanya seorang yang "ahli agama" untuk bercakap pasal dosa or what so ever,, itu kerja DIA. aq sebagai manusia hanya mengingati sesama kita...

Sekali lagi,, aq bukan sapa2,, hanya untuk memberi pandangan sahaja,, dan aq rasa tak salah....

salam "peace" dari saya,,

IFFAH|ADEUL

Wednesday, July 3, 2013

ITS RIGHT TO DREAM

Assalamualaikum..

as the title,, yup,, its right to dreaming... everyone can dream,, aslo me,, right??

Iam so annoyed to they who just know me 5 minuits,, and ask me to be they love!!! 
 
EXCUSE ME!!!! 
i dont know u, yet this??? no!! 
 
and iam even dont deserve it!!!
 
drop it down!!! 
tq...

Wednesday, June 26, 2013

CHANGE FROM GOOD TO BEST


ASSALAMUALAIKUM...

TODAY,, the most blessfull day in my life... because of some thing that make me angry and annoyed,, i have change my life... and i hope it for forever... never want to change again,, but,, maybe i will change,, to better person... from someone,, iam going be a better person.. and i hope,, it will continued... for my sake...

Iam admit,, that iam not perfect... infact,, everybody was not perfect... and that lack have help us to be someone who know to respect other people... and please respect ME!! iam try to change,, to be the better me... every one want change,,, remember,, change to right,, but never change if it wrong... and iam choose the right path... AMIN...

Yes,, it take a long time,, very long time for me,, but iam thanked,, because it comes... better to others who never come,, or not yet... But,, iam realise that it actually come from yourself... once you say want to do it,, just do it!! because your heart always make a good decision to you... so do i,,, it have come many time,, but until today,, iam just realise... pity am i right?? but its okey,,, it never to late...

Just want to express my felling,, that iam realy  happy to ma self... you doing great iffah,,, just keep it up.... love ma self,, and them.... ALHAMDULILLAH..

IFFAH|ADEUL